Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Gelre_Metaal_Productie_Plaatwerk_Constructiewerk_Rec1

Tandwielen

Een tandwiel is een getand onderdeel van een (metaal)constructie in de vorm van een wiel of een cilinder. In combinatie met andere getande onderdelen wordt het gebruikt om beweging over te brengen of van snelheid of richting te veranderen. Tandwielen zijn een eeuwenoud principe. In de loop der jaren zijn ze steeds verder geoptimaliseerd. Gelre Metaal produceert tandwielen voor fietsen.

Het bekende kettingwiel

Tandwielen worden gebruikt in een verscheidenheid aan producten. Veruit het bekendste tandwiel (althans in Nederland) zit in je fiets, namelijk het kettingwiel. De ketting ligt over het tandwiel heen. Zodra je begint met trappen, begint het tandwiel te draaien. Het ene tandwiel zet tevens het andere in beweging en zo beginnen de wielen te draaien. Tandwielen zijn er in verschillende afmetingen, diktes en met verschillende tandgroottes.

Gelre Metaal tandwielen 2

Gelre Metaal en tandwielen

Voor een aantal van onze klanten die actief zijn in de ‘mobiliteitshulpmiddelen’-sector produceren wij al lange tijd een breed scala aan onderdelen. Op den duur zijn wij ook tandwielen gaan produceren voor aangepaste fietsen. Inmiddels maken we honderden tandwielen per week, in kleine- en middelgrote series, variërend in groottes en aantal tanden.

Gelre Metaal tandwielen 1
Meer informatie?

Heb jij ook tandwielen nodig? Of andere metalen producten of onderdelen? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gelre Metaal Favicon