Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Boren tappen flowdrill 2

Boren, tappen en frezen

Om verschillende (metalen) onderdelen te kunnen samenvoegen, is het in veel gevallen noodzakelijk om gaten of uitsparingen in de onderdelen te maken. Nadat de gaten zijn geboord of de uitsparing is gefreesd, kan het product in zijn geheel verder worden bewerkt. Gelre Metaal biedt verschillende bewerkingen aan om aluminium, staal en rvs te verspanen.

BOREN

Boren is een veelgebruikte techniek om kokers, buizen en stripmateriaal van gaten te voorzien. Waar mogelijk zullen we de gaten tijdens het profiellaseren aanbrengen, maar in sommige gevallen heeft een aparte boorbewerking de voorkeur. Met name wanneer er specifieke eisen zijn voor de ruwheid en/of tolerantie, is boren vaak de beste techniek. Gelre Metaal kan in diverse metalen boren, zoals RVS, aluminium en staalplaat. Het boren doen wij zowel handmatig als CNC-gestuurd. Wij kunnen boren tot een diameter van circa 35 mm.


DRAADROLLEN OF DRAADSNIJDEN

Schroefdraad nodig in een boorgat? Dan is draadtappen de bewerking die nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er bij deze techniek een schroefdraad in het metalen onderdeel gemaakt. Dit kan op twee verschillende manieren worden gedaan, door te snijden of te rollen.


Draadrollen is een niet-verspanende techniek, er ontstaan namelijk geen spaanders. Hierbij wordt het materiaal namelijk samengeperst, zo treedt er geen krachtverlies op. Voorafgaand aan draadrollen wordt er vaak gebruik gemaakt van de flowdrill techniek.

Indien de volledige draaddiepte of een taps toelopende draad vereist is, wordt gekozen voor draadsnijden. Ook als het materiaal (te) bros is, is snijden een betere methode, zodat het materiaal geen kracht verliest. Het tappen van metrisch schroefdraad in staal kunnen wij t/m m24.

Boren tappen flowdrill 3
FLOWDRILLEN

Om te kunnen tappen heeft het metaal een bepaalde dikte nodig, namelijk minimaal twee keer de spoed. Is het materiaal dunner dan dat? Geen probleem, met onze CNC-machines kunnen we in één bewerking de flowdrill techniek toepassen. Een geweldige techniek voor dunwandige materialen.


JOUW PARTNER VOOR TAPPEN, BOREN EN FREZEN

Wij doen meer dan het uitleveren van bestellingen. Wij zijn onderdeel van de oplossing. We denken met je mee en ontzorgen daar waar mogelijk. Efficiënte productie van kwalitatieve producten met een snelle levertijd: dat is ons handelsmerk in een notendop. Je schrikt ons zeker niet af met grote series, maar we werken met evenzoveel liefde en aandacht aan een kleinere badge.

MEER INFORMATIE

Benieuwd wat Gelre Metaal voor jou kan betekenen met betrekking tot tappen en boren in aluminium, rvs of staal? Of heb je een andere metaaluitdaging? Gelre Metaal kan een breed scala aan metaalbewerkingen in eigen huis uitvoeren. Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Gelre Metaal Favicon
Gelre Metaal

"Met welke metaaluitdaging kunnen we jouw organisatie helpen?"

Gelre Metaal Favicon