Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Lassen 1

Lassen

Gelre Metaal heeft jarenlange ervaring in laswerk van lichte constructies. Onze lassers zijn echte vaktoppers met een enorme deskundigheid. Lassen is, in essentie, een techniek waarbij materialen door middel van druk en warmte aan elkaar worden verbonden. Tijdens het lassen wordt het laswerkstuk op de verbindingsplaats verwarmd totdat deze zich in vloeibare vorm bevindt. Tijdens deze opwarming, veroorzaakt door het verbranden van gas, wordt nieuw materiaal toegevoegd. Dit kunnen diverse (toevoeg)materialen zijn. Welk materiaal gebruikt wordt heeft grote invloed op de las en het proces.


Wil jij staal of aluminium laten lassen? Dat kan bij Gelre Metaal. Wij passen de volgende handlastechnieken toe:


MIG / MAG-LASSEN

Metal Inert - (MIG) of Metal Active (MAG) Gaswelding zijn booglasprocessen waarbij argon en helium of CO2 wordt gebruikt ter bescherming van het smeltbad. Het materiaal wordt automatisch toegevoegd. MIG/MAG-lassen is tegenwoordig het meest gebruikte lasproces door zijn veelzijdigheid en snelheid.


TIG LASSEN

TIG staat voor Tungsten Inert gas en lijkt erg veel op het MIG-lasproces. Het verschil is dat de boog bij TIG lassen wordt getrokken met een wolfraamelektrode. Het materiaal wordt met de hand toegevoegd. Dit maakt het proces zeer goed beheersbaar, maar vraagt ook om een goede vaardigheid van de lasser. Dit proces is zeer geschikt voor het lassen van dunne materialen.


PUNTLASSEN

Bij puntlassen worden er twee producten op elkaar geplaatst en vervolgens wordt een klein oppervlakte gesmolten door gebruik te maken van een grote stroomsterkte. De elektroden zitten in de punten van het apparaat. De punten zijn vrij klein, waardoor de stroom geconcentreerd kan worden op een klein oppervlak. Vervolgens zoekt de stroom in 10ms de kortste weg en smelt de twee metaaloppervlakten stevig aan elkaar.


STIFTLASSEN

Stiftlassen of boutlassen is een verbindingstechniek waarmee bouten en stiften op metalen constructies of onderdelen worden aangebracht. Dit kan op verschillende manieren: met condensator ontlading, kortsluit lichtbooglassen of met vlamboog.

Lassen 3 constructie
HOGE KWALITEIT KLEIN LASWERK

Met behulp van speciale lastafels, klemgereedschap en mallen kunnen we zorgdragen voor een constante en hoge kwaliteit. We zijn ingericht op het lassen van klant specifieke vragen in klein laswerk. Wij kunnen verschillende soorten metalen lassen, zoals staal, rvs en aluminium, tot een dikte van 8-10 mm.


STAAL LATEN LASSEN BIJ GELRE METAAL?

Wij staan voor een efficiënte productie van kwalitatief hoogwaardige producten met een snelle levertijd. Ons efficiënte proces maakt dat wij snel, op tijd en maatwerk kunnen leveren. Wil jij aluminium laten lassen of staal laten lassen? Of heb jij een andere metaaluitdaging? Neem contact met ons op. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Gelre Metaal Favicon
Gelre Metaal

"Met welke metaaluitdaging kunnen we jouw organisatie helpen?"

Lassen 2
Gelre Metaal Favicon