Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Knippen 1 metaalbewerking

Knippen

Metaal knippen kan iedereen zich wat bij voorstellen. Het is een goedkope productietechniek waarbij met twee grote schaarmessen één plaatdeel geknipt wordt tot twee plaatdelen. Gelre Metaal heeft jarenlange ervaring met het knippen van plaatwerk van RVS, Staal of aluminium. We knippen met gemak plaatwerk tot een lengte van 3000 mm met een dikte van 4 mm (rvs), 6 mm (staal) of 8 mm (aluminium). Met name voor het produceren van rechthoekige producten is knippen vaak de snelste en goedkoopste scheidingstechniek.

DE TECHNIEK

Knippen is een spaanloze mechanische scheidingstechniek. Het proces begint met een elastische vervorming die overgaat in een plastische vervorming en dus eindigt in een breuk. Het bovenmes beweegt altijd ten opzichte van het ondermes, deze laatstgenoemde staat namelijk altijd vast opgesteld. Knippen wordt al heel lang toegepast in de plaatbewerking en het is nog altijd populair. Bij eenvoudige contouren en kleine aantallen is het nog altijd een aantrekkelijke plaatbewerking.


KWALITEIT IS HET SLEUTELWOORD

De kwaliteit van het geknipte plaatwerk is afhankelijk van twee paramaters: de snijspleet en kniphoek. De snijspleet is de belangrijkste factor die de vorm en kwaliteit van de gesneden rand bepaalt. Omdat niet elke plaat even dik is of van hetzelfde materiaal, is de snijspleet instelbaar. Ook de kniphoek is van belang. Dit is de hoek die het bovenste mes heeft ten opzichte van het onderste mes. De ideale kniphoek is meestal rond de 12 graden. Door middel van stempels of nokken wordt de plaat zo dicht mogelijk bij de kniplijn stevig aangedrukt en vastgehouden.


EFFICIËNTE PRODUCTIE VAN METALEN ONDERDELEN

Efficiënte productie van kwalitatief hoogwaardige producten met een snelle levertijd: dat is ons handelsmerk in een notendop. Je schrikt ons niet af met grote series, maar we werken met evenzoveel liefde en aandacht aan een kleinere badge. Gelre Metaal bepaalt aan de hand van jouw metaalvraag, welke metaalbewerkingen het beste kunnen worden toegepast zodat we efficiëntie en kwaliteit kunnen garanderen.


ALUMINIUMPLAAT OP MAAT NODIG?

Of van RVS of staal? Gelre Metaal gaat graag voor je aan de slag. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gelre Metaal Favicon
Gelre Metaal

"Met welke metaaluitdaging kunnen we jouw organisatie helpen?"

Gelre Metaal Favicon