Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Verzinken 2 oppervlaktebehandeling metaal

Oppervlaktebehandeling

Gelre Metaal biedt verschillende oppervlaktebehandelingen aan. Dit is vrijwel altijd de laatste bewerkingsfase in een product. De metalen onderdelen die wij produceren in onze productie in Groenlo kunnen worden gepoedercoat, verzinkt, gestraald en verchroomd.

POEDERCOATEN

Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij met een spuitpistool een laagje poeder op metaal wordt aangebracht. Deze poeder wordt vervolgens uitgehard in een industriële oven. Het resultaat? Dat is een mooie uitgeharde duurzame coating. Het te coaten object moet hittebestendig zijn. Dit vanwege de hoge temperaturen die nodig zijn om het poeder te smelten. Ook moet het oppervlak helemaal schoon zijn, om problemen met de hechting te vermijden.

Poedercoaten 1 oppervlaktebehandeling metaal
VERZINKEN

Wil je metalen onderdelen beschermen tegen roest? Dan wordt vaak gekozen voor verzinken. Door het aanbrengen van een dunne laag zink wordt voorkomen dat het metaal corrodeert. De zinklaag die wordt aangebracht omsluit het hele metalen onderdeel. Zo kan het oorspronkelijke metaal onmogelijk nog in aanraking komen met lucht of water. Er zijn twee methodes om de zinklaag aan te brengen: thermisch verzinken en elektrolytisch verzinken. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Afhankelijk van de toepassing van het metalen onderdeel kiest Gelre Metaal de meest geschikte methode. Zo kiezen we meestal voor thermisch verzinken bij producten die buiten worden toegepast en voor binnen elektrolytisch, omdat dit een mooiere uitstraling heeft.


VERCHROMEN

Verchromen is zoals de naam al doet vermoeden het aanbrengen van een chroomlaag op een metalen onderdeel. Vaak met als doel het product er mooier uit te laten zien. Verchromen is net als poedercoaten een populaire oppervlaktebehandeling. En dat is niet voor niets. Het biedt een uitstekende corrosie werende laag met goede bescherming en het is het zeer slijtvast. Er zijn verschillende mogelijkheden qua uitstraling: mat, glanzend of satijnlook. Meestal is verchromen de stap na vernikkelen. Chroom staat vooral bekend om zijn glanzende laag en die heeft hij te danken aan de onderlaag van nikkel.

Verchromen 1 oppervlaktebehandeling metaal
STRALENDE LOOK

Stralen is een milieuvriendelijke oppervlaktebehandeling waarbij met behulp van perslucht, onder hoge druk, gritkorrels tegen het metalen voorwerp worden geblazen om de gewenste oppervlaktestructuur te bereiken. Bij het stralen worden aanwezige roestresten verwijderd. Stralen kan zowel grof als fijn, waarbij de structuur bij de eerstgenoemde enigszins voelbaar is.


METAAL NODIG MET EEN OPPERVLAKTEBEHANDELING?

Twijfel je over welke oppervlaktebehandeling het beste is voor jouw maatwerk metaal? Wij adviseren graag. Een vrijblijvende offerte opvragen? Dat kan via ons contactformulier.

Gelre Metaal Favicon
Gelre Metaal

"Met welke metaaluitdaging kunnen we jouw organisatie helpen?"

Gelre Metaal Favicon