Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Ponsnibbel 1

Ponsnibbelen

Ponsen of ponsnibbelen is een manier om plaatwerk met uitsparingen op maat te maken. Ver voor het ontstaan van de lasersnijmachines werd er al geponst. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een stempel. Iedere stempel heeft een specifieke vorm en wordt door één van onze vakmensen in de machine geplaatst. Gelre Metaal beschikt over zeer moderne ponsnibbelmachines. Lees verder over het ponsnibbelen van plaatwerk bij Gelre Metaal.

STEMPELEN

Bij ponsnibbelen wordt door middel van een stempel een bepaalde vorm in het metaal geponst. Op de ponsnibbelmachine kunnen eenvoudige en complexe vormen uit aluminium, RVS of staal worden gehaald. Een belangrijk voordeel ten opzichte van lasersnijden is de afgeronde rand van het bewerkte materiaal.


WAAROM NIET LASEREN?

Ponsnibbelen heeft natuurlijk veel overeenkomsten met lasersnijden. In beide gevallen worden er allerlei vormen, gaten en contouren naar wens aangebracht in het plaatwerk op maat. Het zijn echter wel twee compleet verschillende processen. Ponsnibbelen kan bij Gelre Metaal voor RVS-platen met een dikte t/m 4 mm en staalplaten t/m 5mm. Afhankelijk van de wensen, de grootte van de order en het ontwerp van de klant, bepalen we samen wat de beste en meest efficiënte bewerkingsmethode is.


SLIMME MACHINE

Ponsnibbelen wordt bij Gelre Metaal gedaan met een ponsnibbelmachine die volledig door software op afstand wordt aangestuurd. Met behulp van ingelezen technische tekeningen weet de machine precies waar de uitsparingen moeten komen.

Ponsnibbelen 3
EFFICIËNTE PRODUCTIE VAN METALEN ONDERDELEN

Efficiënte productie van kwalitatief hoogwaardige producten met een snelle levertijd: dat is ons handelsmerk in een notendop. Je schrikt ons niet af met grote series, maar we werken met evenzoveel liefde en aandacht aan een kleinere badge. Benieuwd wat Gelre Metaal voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gelre Metaal Favicon
Gelre Metaal

"Met welke metaaluitdaging kunnen we jouw organisatie helpen?"

Ponsnibbel 2
Gelre Metaal Favicon