Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Lasersnijden 1

Lasersnijden

Lasersnijden is een niet verspanende bewerkingstechniek waarbij materialen door middel van een laser op maat en in de juiste vorm worden gesneden. Door de flexibiliteit van de laser is een lasersnijmachine in staat om zeer complexe vormen te snijden in verschillende metalen. Tijdens het lasersnijden wordt licht gebundeld tot een intens krachtige(hitte) straal door middel van een elektromagnetische stralingsbron. Door de enorme intensiteit van de straal wordt het materiaal gesneden: het materiaal dat onder de laser wordt aangebracht smelt en verdampt door plaatselijke hitte van de straal.

FIBER LASERSNIJDEN

De laserbron bij fiber lasersnijden bestaat uit een lange, dunne fiber, een vezel. Het is een efficiënte bewerkingstechniek met een hoge snelheid en een laag energieverbruik. Met onze fiberlaser snijmachine kunnen we producten uit plaatstaal, RVS en aluminium tot een dikte van 20mm snijden. De machine is volledig geautomatiseerd, waardoor het instellen weinig tijd kost.


CO2 LASERSNIJDEN

CO2 lasersnijden is een plaatbewerkingstechniek met een elektrisch gedreven gaslaser. Deze snijdt contouren in metalen plaatmateriaal zoals staal, RVS of aluminium. Het is een zeer nauwkeurige techniek en biedt een grote vormvrijheid. Dit maakt het mogelijk om zeer ingewikkelde vormen eenvoudig te snijden.

DE CHEMIE TUSSEN STIKSTOF EN METAAL
Beide methoden zijn met zuurstof en met stikstof mogelijk. Zuurstof verbrandt het materiaal en stikstof laat het materiaal smelten. Wij gebruiken vaak stikstof omdat hierbij geen oxidehuid ontstaat. Echter voor het snijden van dikkere materialen kan het beste zuurstof worden gebruikt. De oxidehuid die hierbij ontstaat moet worden verwijderd met behulp van een borstel. Het verwijderen van de oxidehuid is heel belangrijk voor het laten hechten van de coating.

LASERSNIJDEN OP MAAT

RVS lasersnijden? Of aluminium of staal laten lasersnijden? Gelre Metaal helpt je graag. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Gelre Metaal Favicon
Gelre Metaal

"Met welke metaaluitdaging kunnen we jouw organisatie helpen?"

Gelre Metaal tandwielen 1
Gelre Metaal Favicon