Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Stansen metaalbewerking 1

Stansen

Stansen is eigenlijk een soort stempelen. Het is een proces waarbij scherpe gehard stalen stansen (stempels) worden gebruikt om een vorm uit het metaal te halen. Deze stempels worden gemaakt door een speciale stempelmaker. Zodra een stempel eenmaal gemaakt is, kunnen er heel veel producten mee gemaakt worden. Vragen over het stansen van metaal? Dan ben je bij Gelre Metaal aan het juiste adres.

RVS, STAAL OF ALUMINIUM

Gelre Metaal kan diverse metalen stansen, zoals RVS, staal en aluminium. Het stansen gebeurt met een stansmachine. Hiermee wordt metaal uit de plaat geslagen. In tegenstelling tot bij ponsen is het uitgeslagen materiaal het “product”. Bij ponsen is het uitgeslagen materiaal juist het afval en is de plaat die overblijft het product.


ZUIVERE STEMPELS

Er zijn verschillende soorten stansmachines en elke machine heeft zijn eigen specialiteit. Maar de kwaliteit van het stanswerk wordt met name bepaald door het gebruik van zuiver op maat gemaakte stempels. De onder- en bovenstempel van de machine moeten naadloos op elkaar aansluiten. In dat geval ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit stanswerk.


BREED AANBOD BEWERKINGEN

Naast stansen biedt Gelre Metaal een breed aanbod andere metaalbewerkingen aan, zoals lassen, lasersnijden, buislaseren, kanten, ponsnibbelen en ontbramen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.


Gelre Metaal Favicon
Gelre Metaal

"Met welke metaaluitdaging kunnen we jouw organisatie helpen?"

Gelre Metaal Favicon