Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Gelre_Metaal_Foto_Pand_Sunset_Square

Een nieuwe jas

Wat vliegt de tijd. Op 1 mei 2021 zit Gelre metaal precies één jaar in zijn nieuwe pand. De keuze voor nieuwbouw was een logische – en natuurlijk ook een spannende - stap voor ons, maar we waren uit onze jas gegroeid en dus werd het tijd voor een nieuwe.

Van 2 naar 1

Op 1 juni 2018 neemt – toen nog – Gelre Metaalwaren collega-bedrijf Eiki in Neede over. Vanaf dat moment bestaat het bedrijf dus uit twee vestigingen, terwijl de werkzaamheden grotendeels gelijksoortig waren. Het pand in Lichtenvoorde werd te klein en het pand in Neede was gehuurd. Geen optimale condities voor een bedrijf in bloei. Gelre Metaal koos voor nieuwbouw zodat er ruimte kwam om processen te optimaliseren en dus ruimte om te groeien.

Foto drone tijdens nieuwbouw

De Laarberg

De keuze is gevallen op industrieterrein de Laarberg. Een hotspot voor daadkrachtige en inventieve ondernemers in de Achterhoekse industrie en bedrijvigheid. Het samenvoegen van twee vestigingen betekent ook het samenvoegen van de medewerkers van die twee vestigingen. De Laarberg ligt centraal tussen Lichtenvoorde en Neede en is dus goed bereikbaar voor al onze medewerkers. Dit was een belangrijke voorwaarde bij het kiezen van de nieuwe locatie. Het industrieterrein bevindt zich daarnaast direct aan de nieuw aangelegde N18 en is daarmee zeer goed ontsloten.

Perfecte condities

De (interne) logistiek was een belangrijke drijfveer bij de keuze om nieuw te bouwen. Wij geloven in een efficiënt proces dat feilloos aansluit op de metaalvraag. Op de nieuwe productielocatie is een logische flow gecreëerd voor plaatwerk en constructiewerkzaamheden, zodat er zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden. Bijkomend voordeel is dat we nu beschikken over een supermodern pand voorzien van de meest moderne luchtverversingstechniek en de nieuwste technologie op het gebied van energie en milieu. Kortom, het is een pand met perfecte condities voor onze medewerkers en met ook nog eens met ruimte voor nieuwe machines zodat we onze klanten nog beter kunnen bedienen in de toelevering.

Gelre_Metaal_Voorraadbeheer_Expeditie_Controle_Logistiek_square

Klaar voor de volgende stap

Een nieuw pand, een nieuwe bedrijfsfilosofie… Nu we inmiddels goed gesetteld zijn, hoort daar natuurlijk ook een nieuwe huisstijl bij. Gelre Metaalwaren gaat voortaan door het leven als Gelre Metaal. Een metaalproducent uit de Achterhoek met ruim 50 jaar ervaring. Wij zijn specialist op het gebied van plaat- en constructiewerk en focussen ons continu op een zo optimaal en efficiënt mogelijk proces. Flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Zo zijn we in staat om snel, volgens afspraak en maatwerk te leveren. Mede om die reden hebben we gekozen voor een innovatief nieuw planningsmodel, waarvan we momenteel in de afrondende fase van de implementatie zitten. Gelre Metaal is klaar voor de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Gelre Metaal Favicon