Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Gelre_Metaal_Productie_Vakwerk_Vakmanschap_Plaatwerk_Constructiewerk

Gelre Metaal kiest voor QRM

Met de bouw van ons nieuwe pand, krijgt ook onze bedrijfsfilosofie gestalte. We hebben Gelre Metaal onder de loep gelegd: waar zijn we goed in, waar staan we voor en wat vinden we belangrijk...

Klaar voor de toekomst

Gelre Metaal wil een flexibele en betrouwbare partner zijn die korte levertijden kan garanderen. We denken graag mee in het gehele proces om onze klant zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen in de toelevering van metaal. Met andere woorden, we staan garant voor een efficiënt proces dat feilloos aansluit op de metaalvraag. Exact dat is de reden dat we kiezen voor Quick Response Manufacturing (QRM). Hierdoor zijn we in staat onze processen continu te verbeteren en zo de doorlooptijden kort te houden. De implementatie van QRM is geen ‘kunstje’, maar een filosofie, een manier van doen en denken om zo een nog betere samenwerkingspartner te zijn.

Gelre_metaal_productie_lassen

QRM: wat is dat dan?

Anders dan bij Lean, Lean Six Sigma of World Class Manufacturing ligt de focus bij QRM op tijddenken en niet op kostendenken. De achterliggende gedachte hiervan is dat de kostprijs daalt wanneer tijd efficiënter gebruikt wordt. Een logische stap in deze snel transformerende samenleving en markt. We zijn gewend geraakt aan “vandaag bestellen, morgen in huis” en just-in-time leveringen. De vraag naar snelheid neemt toe en tijd wordt hierdoor een steeds belangrijkere succesfactor. QRM maakt organisaties sneller, flexibeler en scherper en geeft vakmanschap weer de ruimte die het verdient. Deze organisatie brede strategie richt zich op vier pijlers die elkaar versterken: denken in tijd, werken in cellen, een optimale flow en bedrijfsbrede betrokkenheid.

Onze vakmensen maken

Gelre Metaal is trots op zijn vakmensen en gelooft in het “ieder zijn vak”-credo. We laten onze medewerkers daarom graag zelf bepalen hoe ze hun werk uitvoeren zodat ze hun kwaliteiten optimaal in kunnen zetten. Als management zorgen wij voor een optimale werkomgeving, focussen op wat er wanneer gedaan wordt en borgen dat er aan de kwaliteitsspecificaties wordt voldaan. Zo verkorten we de doorlooptijd van onze orders, creëren we een zeer kostenefficiënte organisatie en last but not least vergroten we het werkplezier van onze vaktoppers.


Tevreden werknemers vinden we belangrijk bij Gelre Metaal en laat dat nu precies passen bij de QRM-strategie. Binnen een cel vervult een medewerker meerdere taken. Dit heeft niet één maar twee voordelen: onze medewerkers houden meer uitdaging in hun werk én ze zijn flexibel inzetbaar. De medewerkers leren elkaar de verschillende taken aan, van vakman tot vakman zeg maar. Onderzoek heeft uitgewezen dat de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroot wordt wanneer zij zich kunnen blijven ontwikkelen binnen een organisatie.

Gelre_Metaal_Productie_Vakwerk_Vakmanschap

Gelre Metaal werkt op maat

De klant van vandaag vraagt niet alleen om snelheid, maar ook om maatwerk. Met andere woorden, de variëteit neemt toe en de ordergrootte wordt navenant kleiner. Voor Gelre Metaal is een order een order, of het nu gaat om enkele stuks maatwerkproducten of duizenden standaardproducten. QRM stelt ons in staat om ons productieproces aan te passen aan de metaalvraag. Door het werken in cellen, heeft ieder product zijn eigen proces en routing door de fabriek.

Onze partners zijn koning

Als nuchtere, Achterhoekse metaalleverancier houden we niet van poespas en loze beloftes. Ons uitgangspunt is altijd een zo efficiënt mogelijk proces. We worden gelukkig van het bedenken van de beste oplossing voor onze klant en stellen daarom soms nog net even die extra vraag. We kruipen nu eenmaal graag in de huid van onze partners. QRM stelt ons in staat om een nog betere toeleverancier van metalen onderdelen te zijn: al het plaatwerk en constructiewerk kunnen we hierdoor zo optimaal en efficiënt mogelijk produceren. Wat betekent dat we de producten snel, flexibel en 100% betrouwbaar kunnen leveren.

Gelre_Metaal_Foto_Pand_sunset

Een metaalbedrijf in ontwikkeling

Gelre Metaal groeit. We geloven in onze nieuwe filosofie en zijn hard bezig deze te implementeren in de organisatie. De fabriek is inmiddels ingedeeld aan de hand van QRM en we hebben een passende planningssoftware leverancier gevonden. Zoals gezegd, QRM is onze filosofie, onze manier van doen en denken. Het proces van continue verbetering is, zoals het woord al aangeeft, nooit af. We zullen blijven onderzoeken of en hoe we onze processen verder kunnen optimaliseren. Gelre Metaal leeft QRM.

Gelre Metaal Favicon